Annons

Superkrafternas värld

Du kommer till ett vägval.

Den ena vägen leder till en värld där varje människa har möjligheten att ge någon annan övermänskliga superkrafter. Man får inte ge krafterna till sig själv. Krafterna gör att den person som får dem har möjlighet att göra i stort sett vad som helst. Hon kan se till att alla människor på jorden har mat och vatten så att de klarar sig, att alla får jobb, att krigen tar slut, att aborter blir förbjudna, att alla gränser stängs för både människor och varor, att den som inte tycker som hon måste dö för det, att alla får så mycket glass de orkar äta, att alla djur släpps ut från djurparker och ladugårdar. Osv. Så länge det inte bryter mot fysikens lagar.

Ett hett tips om du väljer den vägen är att se till att ge krafterna till någon du verkligen litar på. Och att du håller tummarna för att ingen annan ger sina krafter till någon som vill dig illa.

Den andra vägen leder till en värld där inga superkrafter existerar. Ingen kan på egen hand bestämma att alla människor på jorden får mat och vatten, eller att alla rödhåriga ska låsas in i små burar. Inga snälla människor kan få superkrafter. Tyvärr. Men inga onda människor kan få superkrafter heller.

Vi lever i den första världen idag. Jag hoppas att du som läser förstår varför jag hellre vill till den andra.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*