Annons

Atlas Shrugged

Jag håller just på att plöja igenom det mastodontverket. Har kommit drygt 700 sidor in i nuläget. Tycker inte den är så fantastiskt bra som en del säger. Rätt seg och förutsägbar till stora delar. Däremot är den en ögonöppnare. På ett rätt så jobbigt sätt.

Spoilervarning, om du inte har läst boken men har planer på att göra det, läs resten av inlägget på egen risk. Det är inte mycket som ”avslöjas” men ändå.Jag får en enorm lust att också ”strejka”. Släppa allt, sluta jobba för ”plundrarna” (som är översättningen på ”looters” fast det låter lite fel i mina öron) och bara leva i frihet i Galt’s Gulch med likasinnade. Synd bara att det inte verkar finnas någon motsvarighet i verkligheten… För 150 år sen eller så var förmodligen ”Amerika” nåt liknande, men idag…

Världen är överfull av människor som anser sig ha rätt till andras tid, arbete och/eller pengar. De som producerar låter plundrandet fortsätta. Att en tredjedel av ens arbete stjäls av de människor som kallar sig staten höjer inte många ens på ögonbrynen åt. Inte heller att samma vidriga människor höjer priserna på i stort sett allt vi köper med 25%.

Jag hoppas att vi snart kommer vara tillräckligt många för att säga ifrån ordentligt. Det ser faktiskt inte helt omöjligt ut.

2 kommentarer tillAtlas Shrugged

  • Ja, även om det ju är nån form av ”fantasivärld” så kan man nog ändå lära sig ett och annat av ”deras” misstag. Jag har också läst sen i våras.. 😀 Fast de senaste två veckorna har jag stressat igenom nästan 600 sidor för att hinna klart innan skolan. =D Det lyckades nästan…

  • Ivan

    Håller också på med den, och är ca. 700 sidor in i den. Har hållit på sen i våras… men visst tycker jag om den! Den är jättebra stundvis, men den är inte som Liftarens Guide till Galaxen som jag läste på nån dag! Det jag gillar med denna bok är att det känns som om jag har nytta av den (alltså Atlas Shrugged)

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*