Annons

Dum idé

En s.k. ”vapenamnesti” leder förmodligen till färre vapen ”i samhället”, precis som justitieministern vill. (Eller vill hon bara ha obeväpnade undersåtar, ungefär som när en bonde fräter/bränner/sågar av hornen på kalvar för att de inte ska kunna stångas?)

Problemet är att de enda som lämnar in vapen är såna som är laglydiga och ofarliga…

En avväpnad fredlig allmänhet och en beväpnad våldsbenägen grupp (vissa i blå eller grön kostym) leder knappast till något bra. Eller jo förresten, alla landets kriminella blir förstås nöjda över att det är mindre risk att springa på nån laglydig person som också är beväpnad.

2 kommentarer tillDum idé

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*