Annons

Free State Project

De flesta här har nog inte hört talas om Free State Project. Förrän nu.

Free State Project går ut på att samla så många frihetsälskare som möjligt inom samma område, i det här fallet staten New Hampshire i nordöstra USA. Genom att registrera sig på www.freestateproject.org deklarerar man sin avsikt att flytta till NH inom 5 år från att antalet medlemmar nått 20 000. Det är förstås inget bindande avtal, men över 800 personer har redan flyttat dit och drygt 10 000 har registrerat sig än så länge.

En kul grej är att Sverige är så välrepresenterat i FSP. 28 medlemmar. Det är bara USA (så klart), Kanada och Storbritannien som har fler än så.

Kolla runt lite på deras hemsida och fundera på saken. USA må vara en mordisk, imperialistisk polisstat av horribla mått, men om (när) de/vi samlar 20 000 frihetsvänner i samma lilla stat så skulle nog den lilla staten kunna bli riktigt trevlig.

Jag gillar iaf idén med FSP. Världen förändrar vi genom att ändra våra attityder över generationer, men med en stark koncentration av likasinnade kanske det kan gå att uppnå större frihet lokalt redan under vår livstid.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*