Annons

Surprise surprise

Ivan Harnesk är ordförande för Skogsbärbranschens intresseförening. Han trodde att Migrationsverket och LO skulle ”bringa ordning och reda i bärskogen” i år genom att ”bland annat godkänna när företag hyr in utländsk arbetskraft och se till att bärplockarna får ordentligt betalt”.

”Det verkar inte som om det fungerar”, konstaterar han.

Om det hade funkat skulle det vara mycket ovanligt. Det brukar nämligen inte gå som det är tänkt när statliga myndigheter ska ”bringa ordning och reda”. Den som vet kan väl skriva en kommentar och berätta om ett statligt projekt som fått avsett resultat till en kostnad som ligger på eller under den beräknade.

För övrigt är det svinigt av de företag (som förmodligen oftast är enmansföretag bestående av en hjärtlös människa som inte drar sig för att utnyttja andra) som lurar hit kineser och thailändare. Men man lär ju av sina misstag. Den som varit i Sverige och förlorat pengar har åtminstone blivit en erfarenhet rikare och förhoppningsvis mycket mindre lättlurade.

Jag rekommenderar varmt social utfrysning av de personer som blåser bärplockare. Det är ett väldigt effektivt straff om det utförs ordentligt.
SvD, DN, Ex, SvD, Ex

5 kommentarer tillSurprise surprise

  • Howard

    Ivan Harnesk är ordförande för Skogsbärbranschens intresseförening. Han trodde att Migrationsverket och LO skulle ”bringa ordning och reda i bärskogen”

    Men hallå vad kan LO göra, Lo kan väl inte ha ansvar för att bärbranschens killar tar in tusentals bärplockare, och sedan inte håller sitt ”avtal” med dom. Vi vet ju hur det gick med Laval domen, där facket krävde samma villkor för utländsk arbetskraft som för svensk.

  • Frihet för vilka. Dagens sk liberaler har inte ens 5 p i politisk historia.
    Sk Liberaler dödar fångar i USA och vill även att ej myndiga i Sweden skall kunna dömmas till döden (kallas livstid). Tänkte mig aldrig att det skulle finnas extrema ”liberaler”.
    Jo det kanske finns en som man kan namnge och det skulle vara Björklund som vill ge bilden av att Sweden ej skall tillåta sk Burka.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*