Annons

Investeringsfunderingar…

Funderar på vad jag ska göra med mina pengar…

Det har ju varit sommar och nyligen lön så nu och nästa månadsslut sitter jag med vad som med de senaste två årens mått är enorma mängder pengar.

Det som känns mest lockande är att köpa silver. Men varför? Jo, det är en relativt säker investering. Det ska mycket till för att silvrets värde ska minska rejält. Visst kan det gå lite ner och lite upp men det är ändå ganska stabilt. Aktier skulle jag ju kunna köpa, men det känns för riskfyllt just nu. Väldigt många länder ligger illa till ekonomiskt och vi såg ju i våras vad ”Greklandskrisen” hade för effekt på börserna.

Nackdelen med silver (eller valfri ädelmetall) är att det känns som om pengarna är väldigt låsta då. Vad hjälper det mig att jag har silvermynt hemma värt 5000kr om det enda sättet att använda dem är att först ”växla” mot svenska kronor med nån ädelmetallhandlare eller på t.ex. tradera? Visst, skulle det bli hyperinflation eller svenska staten kollapsa (förmodligen går de två händelserna hand i hand) så skulle det vara skönt med riktig valuta istället för värdelösa papperslappar, men om den dagen nånsin kommer så ligger den nog väldigt långt i framtiden.

Att låta pengarna ligga på ett risigt räntekonto och bli uppätna av inflationsskatten är inte ett alternativ…

Nåt tips?

2 kommentarer tillInvesteringsfunderingar…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*