Annons

Jag bor i ett sossefäste… =(

Skrämmande upptäckt. Efter att ha gått runt och lagt Liberala partiet-flygblad i en massa brevlådor i ett villaområde i närheten bestämde jag mig nyss för att kolla upp vilka delar av staden som varit mest ”icke-sossiga” senaste valet, eftersom det är där liberalerna bör finnas i störst koncentration. Till min stora fasa och förvåning visade det sig att mina fina flygblad var pärlor för svin.

Det aktuella området, i valsammanhang känt som ”Herrängen-Ekbacken” ligger i topp i kommunen när det gäller andel röster på såväl S som V. I botten vad gäller andel röster på M och ett par andra ”allians-kolleger”.

Det här är inget fattigt område. Det är inga jättelyxiga hus men det är ändå helt ok villor för det mesta, kryddat med en del små parhus och nåt enstaka litet hyreshus. Slumområdet i stan röstar betydligt mindre rött. Jag är förvirrad, förskräckt, förbryllad och förvånad.

Till deras försvar ska ändå sägas att Moderaterna klättrade från 7-nånting % 2002 till drygt 15% 2006 (riksdagsvalet), så det kanske blir ännu mer den här gången. Eller så blir det några röster på Liberala partiet? En blir det definitivt.

De minst sossiga finns i Medåker och Götlunda. Skogen helt enkelt. Jag tänker inte gå dit med flygblad. Däremot ska de stackars skogsmänniskorna få några fler valsedlar per capita än övriga valdistrikt. Så det så.

Okej, jag skojar bara när jag kallar det för ”skogen”. Om nån Götlunding eller Medåkring råkar läsa min blogg, bli inte arga. Det vore att kasta sten i glashus. Jag är själv uppvuxen i utkanten av Alfta. Ni vet, Alfta… Nej, precis, det vet ni inte. My point exactly.

6 kommentarer tillJag bor i ett sossefäste… =(

 • Sant, en del röstar med samvetet, vilket blir lite olyckligt då de röstar på t.ex. S istället för att verkligen göra nåt för att t.ex. hjälpa fattiga människor eller liknande.

  Annars brukar det ju vara en populär myt att sprida från vänsterhåll att rika människor röstar på moderaterna.

  • Vilket jag tror är sant till viss del, men det handlar också om ideologi. En kan med andra ord själv ha god ekonomi och ändå tycka att solidaritet är viktigt.

   • Nu blandar du ihop solidaritet och påtvingad resursfördelning igen. Att tycka solidaritet är viktigt har absolut ingen koppling till att rösta på de rödgröna. Jag tycker solidaritet är hur fint som helst.

    Solidaritet är när jag ser en hungrig uteliggare på gatan och ger honom en hundring att köpa mat för. Solidaritet är inte att råna närmsta förbipasserande på en hundring och ge till uteliggaren. Visst, slutresultatet blir detsamma – en mätt (vi utgår från att han använder pengarna på ett bra sätt) person som tidigare var hungrig, men jag har inte på något vis utövat solidaritet. Inte heller personen som jag rånade. Han var inte ett dugg solidarisk, ändå gick hans hundralapp till ett gott ändamål.

    Ok?

    • Och du verkar ännu en gång inbilla dig att du sitter inne med den allmängiltiga sanningen..

     Och får jag fråga hur ofta du ger pengar till uteliggare?

     • Jepp, jag gör ju faktiskt det! =P

      Aldrig. Framförallt för att jag sällan stöter på några.

      Ska jag tolka kritiken som att du tycker att båda fallen i mitt exempel är lika med solidaritet?

 • ”Det här är inget fattigt område. Det är inga jättelyxiga hus men det är ändå helt ok villor för det mesta, kryddat med en del små parhus och nåt enstaka litet hyreshus. Slumområdet i stan röstar betydligt mindre rött. Jag är förvirrad, förskräckt, förbryllad och förvånad.”

  Alla röstar inte med den egna plånboken..

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*