Annons

Som det borde vara!

Den som behöver pengar för att klara sig ber en kyrka eller annan frivilligt finansierad organisation om hjälp. Hon/han får tillräckligt för att klara sig, eventuellt följt av en kontroll att det inte är nån bluffare som vill tjäna lite snabba lätta pengar.

Observera att längs vägen har inga pengar blivit stulna (tvångsmässigt omfördelade som en del vill kalla det eftersom de vill bädda in verkligheten i sånt som låter bättre) utan allt sker helt frivilligt. Precis som det borde vara!

Med tanke på hur många ”rödgrön-röstare” som nöter på om att de fattiga får det allt sämre osv förstår jag inte hur nån kan tro att ett frivilligt ”fattig-stöd-system” inte skulle funka. Skulle tro att väldigt lågt räknat hälften av svenskarna gladeligen skulle ge 100kr i månaden till såna organisationer. Där har vi 450 miljoner i månaden. Det räcker till att ge 9000kr/mån till 50 000 familjer som inte lyckas få en enda krona på annat sätt. Bara det känns som en orimlighet, att det inte skulle räcka till alla ser jag som en total omöjlighet. Det skulle nämligen bli stora nyheter om folk svalt ihjäl i gränderna. 100kr/mån blir då lätt 200kr eller kanske 1000kr.

Jag är övertygad om att människor inte är så hemska som ”vänstern” vill lura i oss.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*