Annons

Sverigedemokraterna

Med största sannolikhet kommer SD få någon/några platser i riksdagen efter valet. Något som upprör många. Jag säger bara ”so what?”

Såvida de inte lyckas få en s.k. ”vågmästarroll” kommer de ha NOLL inflytande, eftersom vi lever i en s.k. demokrati, även känt som majoritetens tyrrani. Samma princip gäller som i en ordinär högstadieskola. Är du konstig blir du utfryst. Alla förslag från SD:are lär röstas ned utan pardon oavsett vad det gäller. SD:arna kommer få sitta för sig själva i nåt hörn. Eventuellt får de lite stryk på rasterna.

Den 20:e september kommer SD ha några riksdagsplatser men i övrigt kommer allt vara precis som vanligt. De drygt 200 000 svenskar som röstat på SD kommer få fortsätta knyta nävarna i fickorna och muttra (främst på internet bakom en anonym mask) om kulturberikare hit och sandnegrer dit. I Sverige har man nämligen inget inflytande förrän man är en grupp på minst en miljon. Eller minister. Eller byråkrat.

Ibland känns det lite hopplöst alltihop. Samma sak gäller ju nämligen för Liberala partiet som för SD. 4% kommer inte göra nån skillnad. Fast långt innan dess kommer den frihetliga rörelsen i Sverige göra rejält väsen av sig.

4 kommentarer tillSverigedemokraterna

  • Och om de inte åker ut? Åter igen, ta en titt på Danmark. Eller Frankrike, eller Italien. Vad säger du om dessa länders framtid vad gäller rasismen?

  • Om SD tar sig in i riksdagen så är det ett betydande steg för normaliseringen av främlingsfientlighet och rasism. Titta bara på utvecklingen i Danmark och Dansk Folkeparti, i slutet av 90-talet påstod samtliga partier att de inte skulle samarbeta med Dansk Folkeparti men idag anses Pia Kaersgaard vara en av Danmarks mäktigaste opinionsbildare. Så vi kanske borde se och lära hellre än att arrogant avfärda vågen av rasism som sköljer över Europa?

    • Rasismen frodas även utanför riksdagen. Jag ser helt enkelt inte att det är en SÅ stor grej. Rädslan för människor som ser annorlunda ut verkar gå i vågor tillsammans med arbetslöshet och det allmänna ekonomiska läget. Nu är vi iofs (skenbart) på väg uppåt men det är ändå sämre än 2002 och 2006. I början av 1990-talet var det också rätt dåligt ställt med ekonomin och då kom Ny Demokrati in i riksdagen. I nästa val åkte de ut igen. Jag sitter iaf lugnt i båten än så länge.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*