Annons

Tänk om polisen alltid gjorde sitt jobb

Det är väl säkert skönt för Federley att polisen gripit två stycken för överfallet på honom. Låt oss hoppas att det faktiskt är RÄTT personer som tagits fast.

Det visar också att ett effektivt polisarbete leder till att brott klaras upp. Det finns de som menar att det inte är meningsfullt att anmäla, men detta visar ju att det är viktigt att göra det.

En anmälan gör förstås enorm nytta när man är en ”high-profile” riksdagsledamot och fallet får rikstäckande mediabevakning. Tyvärr är ju de allra flesta anmälningar inget som leder till någon större uppmärksamhet och hamnar därför på en pappershög nånstans medan poliserna lägger sin tid på att försöka samla in pengar åt staten genom att plocka fortkörare och brukare av ”narkotika”.

Tänk om polisen lade sin energi på att försöka lösa brott med offer först och främst.

Och tänk om vi som ville kunde styra om vår betalning till ett polisföretag som gjorde just det istället för den polis vi har idag.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*