Annons

Vill du att SD ska få 110 miljoner kronor?

Nä, tänkte väl det!

Lägg då för bövelen din röst på Liberala partiet 2014! Tror iofs inte att de kommer in i riksdagen och framförallt inte att de får tillräckligt mycket att säga till om för att avskaffa partistödet, men så vitt jag vet är det i alla fall det enda parti som vill avskaffa det.

Nu är det som det är. Sverigedemokraterna har nu fått implicit tillåtelse att använda statens våldsmonopol för att roffa åt sig drygt 10 kronor per svensk invånare. Svinigt.

17 kommentarer tillVill du att SD ska få 110 miljoner kronor?

 • Bhruic

  Inte direkt… men om valet är mellan att ge pengarna till SD och att ge pengarna till V eller S så vill jag hellre att mina stulna pengar går till SD. Så med status quo perspektiv ser jag det inte som en större förlust. Pest och kolera, alla är vänstergalna etatister.

 • Surgubben

  Det är lagen och demokratin som är sådan. Läste du inte att det var beräknat på 20 mandat och det är oberoende av parti. Vänstern har 19 mandat och lyfter nästan samma summa så någon orättvisa är det inte.

  • Säger inte att det är orättvist utan att det är svinigt. Ju större parti desto fler som kan skänka pengar. Ju fler som skänker pengar desto mindre behov av statliga bidrag. De som allra minst behöver bidraget får mest. Tycker svinigt är ett rätt bra ord för att beskriva det. =)

 • Mattias

  Första tanken var: ”Hellre att pengarna går till dem än till kommunisterna”, men när du säger att ni jobbar för ett allmänt avskaffande av partistödet så ska jag läsa ert partiprogram.

  Så ja, nu har jag läst det. Håller med om nästan allt.

  Alkoholpolitiken är nog det enda jag har ett problem med, då jag har en anhörig som inte längre själv kan välja om han ska dricka eller inte. Stort sett varannan dag dricker han så mycket att han antingen blir medvetslös eller kissar på sig. Självklart vill han inte det.

  Däremot kunde jag tänka mig en variant, okej, nu är jag verkligen kanske anti-liberal: så länge folk kan välja själv så håller jag med – man ska kunna köpa alkohol var som helst, och när som helst, men eftersom man kan hamna i en situation där man inte längre *kan* välja, så vore det en ide att man hade någon form av ID-kort, årligen påskriven av ens läkare, som gav en möjlighet att köpa antingen obegränsat eller en begränsad mängd sprit per månad. Skattefritt.

  Detta för att alkoholisten ska ha *friheten* att välja om han ska gå på promenad i skogen eller en shoppingrunda i staden, i stället för att spriten ska välja att han ska sova bort hela helgen.

  Men totalt sett så vore det mycket intressant att ha in er i riksdagen nästa gång.

  Lycka till!

  • En ”liberal” (känns dumt att sätta etiketter på allt, men ok) variant av din idé vore ju att vänner/familj övertalar personen i fråga att själv gå med på en liknande lösning. Så får man helt enkelt hoppas att viljan att glädja sina vänner/familj väger tyngre än spritlusten…

   Erkänner villigt att såna där grejer inte är lätta, men i nuläget går jag på den stenhårda linjen att så länge man inte fysiskt skadar någon annan ska man få supa ihjäl sig bäst man vill. Förmodligen tänker jag efter mer ordentligt om någon närstående drabbas…

   • Mattias

    Förmodligen. Skulle du, om jag får dra en liknelse, fysiskt hindra din bror, eller kanske son, från att hoppa från en bro, eller kanske av någon i ögonblicket oförklarlig anledning tända eld på sitt eget hus?

    Skillnaden är inte så stor egentligen.

    Men hur som helst, alla andra av de liberala ideerna tilltalar mig starkt. Jag inser dock att det vid eventuella riksdagsmandat kommer att bli kompromisser mellan olika filosofier och pragmatiska beslutningar.

    • Absolut. Du har nog en poäng där, ska fundera vidare på saken.

     Kul att du är så positiv! Kompromissande och pragmatism säger sig iaf den nuvarande ”partiledningen” vara emot, men när den dagen kommer är ju risken överhängande för sånt. Vi lär få vänta ett par decennier och då kan det hända att partiet spätts ut av röstfiskare och maktgiriga människor. Hoppas inte, men den tiden den sorgen. =)

 • Per

  Tycker det låter rimligt.
  Vi pröjsar för SD, du pröjsar för V, S och MP medan vi slipper!

  • Jag skulle aldrig betala ett öre till V,S eller MP eller stödja dem på något annat sätt. Fast de som gillar dessa får förstås ge dem pengar bäst de vill. Skönt att du gillade själva idén iaf! 😉

   • Per

    Jo, jag är ju 100% bakom alliansen när det gäller allt exklusive massinvandringspolitiken. De har ju redan snackat om att ta bort straffrabatten m.m, vilket är finfint!
    Kristendomen, små grodorna och pölsan kan SD få behålla för sig själva… Tycker inte personligen att Sverige har någon slags överlägsen ”kultur” som inte även återfinns i andra västerländska länder!
    Om folk talar svenska eller inte bryr jag mig inte heller så värst mycket om.
    Hårdare gränskontroller och straff (som självklart balanseras mot integriteten, jag är ingen fan av varken Bodström eller Ask), så är jag nöjd.

 • Albert

  Självklart vill jag det! Ser framemot valet 2014 när SD kommer blivit mycket mycket större.

 • Fint att ni vill det, men då tycker jag ni själva kan pynta upp de slantarna och låta andra behålla sina pengar.. 😉

 • tekn dr

  det är klart att jag vill det!

 • Fredda

  Jag hoppas att de får upp mot 8 eller 10% i nästa val.

 • Fredda

  Självklart vill jag det. De är demokratiskt valda av personer som vill minska invandringen, något som andra politiker inte vill göra.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*