Annons

Dagens överraskning

På vänsterfronten intet nytt.

Östros…

…anklagar regeringen för att inte ha några nya initiativ för att få ner ungdomsarbetslösheten.

Lyckligtvis. Att regeringen inte tar initiativ när det gäller något speciellt problem bådar för att problemet kommer lösas.

Ulla Andersson, ekonomisk-politisk talesperson för Vänsterpartiet, säger att de rödgröna vill skapa 100 000 nya jobb och praktik- och utbildningsplatser – ett löfte som fanns med i valplattformen.

Detta är vad som kallas ”make-work jobs”, dvs ”jobb för jobbets skull” och inte något som tillför värde. Som en stor del av de jobb i den ”offentliga sektorn” som redan finns idag…
Det är mer produktivt isåfall att ge människorna pengar och låta dem ägna sin tid åt något vettigt istället. Ett låtsasjobb är ett enormt slöseri, 100 000 är totalt vansinne.

Sen kommer den riktiga höjdaren. Något som får butlers på tunnelbanan att låta som en riktigt bra idé.

S, V och MP säger också nej till sänkta arbetsgivaravgifter för unga – något som sparar 9,8 miljarder kronor.

Detta bara minuter efter att ha presenterat följande:

Ett rivstartspaket ska läggas fram för att få ner ungdomsarbetslösheten. Paketet innehåller bland annat ett ”ungdomsavdrag”, där hela arbetsgivaravgiften får dras av om en ung person anställs, och längre praktikperioder.

Let’s see… Ett ”ungdomsavdrag” där hela arbetsgivaravgiften får dras av om en ung person anställs. Men inga sänkta arbetsgivaravgifter om man anställer unga personer?

Någonstans har det gått väldigt jättesnett…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*