Annons

Ett fint förslag

Jag tycker vi tar och gör så här:

Alla bilägare måste ha en bilförsäkring! Alltså helförsäkring, ingen mesig trafikförsäkring bara. Allt ska täckas, även bucklor från när t.ex. en betongsugga backat in i din bil, hatar när de gör det…

Skaffar du inte någon helförsäkring kommer en straffavgift på några tusen dras från din lön varje månad tills du gör det.

Alla ska betala precis lika mycket för sina försäkringar också, så att inte Pelle 18 år ska behöva drabbas av jättedyr försäkring på den sprillans nya BMW M3 han vann på lotteri och som står ute på gatan året runt. Det vore väldigt orättvist om han skulle behöva betala mer bara för att han är ung kille och har en dyr bil med många hästkrafter. Orättvist säger jag! Det är bättre om alla får betala lika mycket.

Och sen måste vi förstås se till att inte något försäkringsbolag kan vägra att försäkra Kalles bil bara för att han krockat 14 gånger under det halvår han har haft körkort. Det vore superdupermycket orättvist! Nä, vi tar och skriver en lag som säger att ingen får nekas försäkring. Visst, det kanske blir så att den där enhetliga premien måste höjas lite för att jämna ut för dem som är väldigt olycksbenägna men det är i alla fall rättvist! Han som klagar är helt enkelt en smutsig egoist som vill ha stora orättvisor. Det är väl inte vårt fel att han kör försiktigt? Det är faktiskt jättedyrt med helförsäkring för en som krockat 14 gånger på sitt första halvår, och det borde faktiskt även den försiktige förstå. Visa lite solidaritet nu!

Nä, det är hög tid för en förändring nu! Rösta för förändring! Rösta på Amabo 2014! De tror inte att vi kan få till ett rättvist försäkringssystem? Jo, vi kan!

(Fattar ni att folk köpte det där bara för att det gällde människor istället för bilar?)

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*