Annons

Idén med krig

(DN) Själva grejen med krig är att människor ska dö. Gärna så många och så effektivt som möjligt.

Det är i sig inget ”tragiskt” med att en sån här sak händer i ett krig. Det är som sagt en del av kriget. Det tragiska är att så många väljer att vara med i krig. Att frivilligt agera måltavla i krig är en sorglig karriär, minst sagt.

Jag har trots allt ett visst mått av förståelse för en del krigare. De som försvarar sin mark och sin familj och närstående från såna som inte har någon som helst rätt att vara där. T.ex. afghaner som spränger svenska militärfordon som inte har någon anledning att vara i Afghanistan…

Don’t get me wrong, jag säger inte att det var bra att den svenske soldaten dödades idag. Däremot säger jag att den som sig i leken ger får leken tåla, och i det här fallet går leken ut på att några människor dödar några andra människor.

Att försvarsministern sen låtsas vara ledsen över det som hänt är direkt vidrigt. Ett hån mot den döde och hans anhöriga. Försvarsministern är en av de som har allra störst möjlighet att förhindra detta genom att t.ex. bestämma att ”försvaret” ska ägna sig åt ”försvar” och inget annat. Men det vill han förstås inte göra. Han vill uppenbarligen att fler svenska soldater ska dö i Afghanistan. I ett krig ingen svensk (förutom riksdag/regering) har någon glädje av. Tvärtom, det kan tända aggressioner mot Sverige och oss som bor här. Det s.k. ”terrorhotet” skulle med 100% sannolikhet vara betydligt mindre om regeringen kunde hålla sina smutsiga små fingrar utanför de amerikanska imperialistkrigen.

Jag har ingen som helst förståelse för dem som tycker att ”vi” ska ha militärer utomlands.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*