Annons

Skärpning

Hela tiden får vi läsa om lagar som skärps och nya lagar som läggs till, men hur ofta får vi höra om lagar som lossas upp lite och blir mindre hårda? Aldrig skulle jag vilja påstå, men motbevisa mig gärna.

Det är faktiskt något fullt naturligt. Speciellt tydligt blir det i den amerikanska politiken där det i praktiken bara finns två sidor: När lag A har makten skärper de lagarna på sitt favoritområde och ökar de statliga utgifterna på det de gillar, men när lag B får makten så låter de lag A’s höjningar och skärpningar vara kvar PLUS att de lägger till egna saker. Och så håller det på. Det har pågått i några hundra år nu i USA och under tiden har de gått från världens friaste land till en av de värsta polisstaterna och imperialisterna.

Även här i Sverige misstänker jag att det går till ungefär på samma sätt. Har inga som helst bevis för det, bara en tanke jag slänger ut.

2 kommentarer tillSkärpning

 • Therese

  Vart tar de svenska feminist kvinnor vägen?

  Tycker så synd om er,ni kalla okänsliga svenska kvinnor som inte vet vad romantik och kärlek till en man är.
  Lär er av kvinnor som bor i andra Europeiska länder.

  Nu blir det en märklig situation.

  Kvinnor kommer att jaga män för att få sex.
  Män kommer att springa för livet ifrån kvinnor för att undvika sex.
  Kvinnor kommer att bli desperata och börja våldta män.

  Är det så ni vill ha det?

  Stakars,stakars Sverige……….

 • marie i lund

  lag skärpning om SEX och sexuell lust.
  vadå sex, jag har inte haft sex sedan man införde lagarna emot sexköp och inte heller före det, inte sedan muren föll mellan öst och väst berlin, efter det gick det trögare och trögare att få männen till att känna sexuell lust till kvinnan.
  däremot homosex gick visst tydligen hem i alla familjer och kärnfamiljer. men inte heterosex.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*