Annons

Artisterna går miste om miljontals kronor…

Jag har tänkt på en sak den senaste tiden. Jag har aldrig sett någon ”Donera”-knapp på någon artists hemsida. Åtminstone inte de lite större. Kan det vara så att skivbolagen förbjuder artisterna att tjäna egna pengar?

Det är vansinne att inte åtminstone ge möjligheten att donera! Det kostar ingenting att starta ett Paypal-konto och ta emot donationer. Det dras en liten avgift på ca 3kr + nån procent av donationsbeloppet, men det finns ändå ingenting att förlora. Skulle ingen ge några pengar har man ändå inte förlorat något på försöket.

Jag har idag ingen möjlighet att betala vad jag tycker att en skiva är värd. Jag kanske gladeligen skulle betala 50kr för en halvbra skiva, men idag finns bara möjligheten att betala 150kr eller 0kr. Då laddar jag ner skivan gratis, lyssnar på de bra låtarna, och artisten får inte ett öre. Hade jag kunnat betala 50kr genom en Paypal-donation så hade berörd artist/band istället fått ca 45kr.

45kr är oändligt mycket mer än 0kr.

Jag tycker att det borde ligga i artistens eget intresse att ge folk möjligheten att betala åtminstone lite istället för ingenting. Förstår de helt enkelt inte hur dagens människor fungerar? Donationer ser jag som framtiden, åtminstone för musik, film, dataspel och annat som är lätt att framställa i närmast oändliga mängder.

Lite annat om dagens dom som kom till på grund av att film- och musikskaparna hellre vill hota med statens våldsmonopol än följa den tekniska utvecklingen och erbjuda sånt som folk vill ha till det pris de vill betala:

SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, Ex, Ex

3 kommentarer tillArtisterna går miste om miljontals kronor…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*