Annons

Onekligen kränkande

Men two wrongs don’t make a right.

Det är klart svinigt av chefen att förbjuda allt ätande på arbetstid bara för att en anställd inte klarat att hålla fingrarna i styr. Dock är det minst lika svinigt att försöka ta till våld för att hämnas. Att anmäla till arbetsmiljöverket innebär en risk att de tvingar chefen att göra något han inte vill, vägrar han så kommer han drabbas av nån slags våld, kanske ekonomiskt genom böter, och om han konstant gör motstånd slutar det med att han har en kula från ett polisvapen i sin kropp.

Ett hett tips om en chef beter sig illa, t.ex. genom att inte tillåta ätande under arbetstid, är att säga upp sig omedelbart. Skulle alla anställda sluta gå till jobbet så hade chefen fått enorma problem och detta helt utan att något våld har behövt användas.

Nu kommer ju inte arbetsmiljöverket göra något i det här fallet som tur är, därför är det nu ett ypperligt tillfälle för samtliga anställda (iaf de som vill ha möjligheten att äta under arbetstid) att sluta gå till jobbet och söka sig någon annanstans. Med fördel kan man även berätta för så många som möjligt (vilket nu t.ex. SvD har gjort) om hur man behandlas på Menigo i Arlöv och därmed kanske de tappar en del kunder också.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*