Annons

Att stoppa ett skepp från att sjunka genom att pumpa i mer vatten

Fråga Bernanke och Krugman om den ädla konsten.

Bernanke, ivrigt påhejad av nobelpristagaren Krugman, håller för fullt på att göra just det.

De lever efter idén att det bästa sättet att lösa ett problem är att förvärra det. Kanske är tanken att det till slut ”slår över” eller nåt. Det är helt enkelt idiotiskt alltihop.

Undrar om de sköter privatekonomin lika? ”Oj, tomt på kontot efter två dagar igen… Nåja, vi lånar några hundra tusen till, det behövs i väntan på att ekonomin ska vända uppåt.”

På sätt och vis kan det vara ganska bra. I långa loppet leder den här tekniken oundvikligen till hyperinflation och total kollaps av den amerikanska staten. I bästa fall kan det leda till att de individuella staterna blir självständiga ”länder” med större individuell frihet (i vissa av dem iaf) och mindre imperialism. I värsta fall kommer helt enkelt nån maktgalen general se till att få med sig militären på ett våldsamt övertagande av staten och USA blir en diktatur av värsta slag… Att det skulle uppstå några helt fria samhällen inuti det som en gång varit USA känns väldigt otroligt, men kanske inte omöjligt… Man kan alltid hoppas.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*