Annons

Vargas Llosa, ett steg på rätt väg

Det börjar bra, men efter ett tag spårar det ur. När han vill använda våldsmonopolet för att driva in cannabisskatt går det för långt.

Är det så svårt att låta folk sköta sig själva när de inte skadar någon?

3 kommentarer tillVargas Llosa, ett steg på rätt väg

  • Kalleballe

    Känns som att vårdkostnader för cannabis är betydligt lägre än för tobak och alkohol. Nära på 0kr/år kanske, pengarna som går till det i dagsläget är pga tvångsvård för att det är olagligt. Garanterar iaf att färre skattepengar skulle gå till vård för cannabisbrukare än vad som läggs på polisiärt arbete för att få bukt på ”knarkarna”

  • David

    Om du vill legalisera cannabiss innan du har avskaffat den offentliga vården är nog beskattning tyvärr ett måste. Annars tvingar du övriga skattebetalare att subventionera, cannabissbrukaren eventuelt förhöjda hälso/sjukvårdskostnader. Och det är väl inte särskillt bra? Alternativet är så klart att man börjar med att avveckla den offentliga sjukvården men det är en betydligt svårare förändring än att genomdriva droglegalisering.

    • Jag är fullt medveten om att man nog får ta det steg för steg och isåfall börja med en beskattning av cannabis. Dock ser jag isåfall hellre att det fortsätter vara olagligt och att användarna håller låg profil.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*