Annons

En tanke

http://blog.svd.se/nyamedier/2010/12/22/mekanismerna-bakom-prataomdet/

Jag pratade ju så smått om nån slags ”anarkokapitalistisk organisation” häromveckan. Organisation/förening känns lite väl centraliserat och implicerar på nåt vis att där finns en ”ledare”, därför är det förmodligen inte önskvärt i den formen. Däremot ett snabbt, smidigt medium för ”tillfällig organisering” tror jag vore bra.

Mailinglistor känns lite 1996 men kanske det vore en bra idé att starta upp en sån? Många har ju mobiltelefoner dit man får mail direkt, därför är en mailinglista idag mycket mer direkt form av kommunikation än för 15 år sen när det dröjde flera timmar innan de flesta hade läst.
Tanken vore isåfall att alla som är intresserade signar upp för AK-listan och så fort nån har en idé om nåt som kan göras så skickar man ut ett mail som alla på listan får. Sen kan var och en välja om man tycker det är en bra idé eller inte. T.ex. ”Imorgon kl 14.00 kommer försvarsministern till y-torget i z-stad, vilka vill komma och göra en liten anti-krig-demonstration?”

Detta kan förstås till stor del göras i form av t.ex. en facebookgrupp, men nackdelen är då att det hela blir mer öppet.

Kommentarer?

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*