Annons

Ensam är stark, flera är starkare?

Jag skulle tro/hoppas att jag har ett par stamläsare som kan tänka sig att kalla sig anarkokapitalister (ignorera det faktum att ordet har en negativ klang hos många). Med dessa vill jag nu vädra en fundering.

Vore det dumt med en rikstäckande ”förening”?
Löst sammansatt förstås, men det jag framförallt skulle vilja ha är den styrka man får såväl ekonomiskt som ”spridningsmässigt” genom att vara flera som drar åt samma håll. Även om vi inte är så många skulle jag tro att möjligheterna är större att bli fler om vi som redan är inne på den här banan springer tillsammans, åtminstone så långt som vi kan komma överens. Hur långt detta är återstår förstås att se. Visst kan det ha sin poäng att leva ensamt och anonymt för att kunna flyga under statens radar, men på det viset åstadkommer man inte så mycket. Görs den anarkokapitalistiska rösten hörd på riksnivå flyttas gränserna och t.ex. Liberala partiet framstår som ganska konventionella och ofarliga.

Vi har mises.se nu, ett stort framsteg för den teoretiska biten, men vad gäller praktisk aktivism ute i verkligheten har den så vitt jag vet legat nära noll de senaste åren, och trenden är inte uppåt… Ännu. Befriarna verkar i det närmaste nerlagt, annars vore det nåt bra att bygga på.

Kort sagt har Sverige varit ett frihetsaktivistiskt mörker sen Frihetsfrontens glansdagar.

Jag vill vara med och ändra det men kan inte göra det själv…

Det här borde så klart skrivas på Flashback, men jag tar det här till att börja med. Orkar inte ta alla dryga ”haters” just nu.

Finns intresse? Idéer till upplägg? Några som helst reaktioner?

4 kommentarer tillEnsam är stark, flera är starkare?

 • Niclas

  Jag är lätt på. Förstår inte varför det inte redan dragits igång. 😛

 • Jag och två andra har tankar likt denna, men det gäller att vi har liknande idéer om vad gemensamt arbete kan och bör försöka uppnå. Någon form av aktivism troligtvis.

  • Mark på Free Talk Live brukar säga att ”alla idéer som inte är dina egna är dåliga” eller nåt sånt, och det ligger något i det. Det är lite svårt att komma överens om mer specifika saker än ”vi vill gå åt det där hållet”.

   ”Nån form av aktivism” är jag också inne på, det svåra blir ju att bestämma vilken slags aktivism som är bra. Bör vi vara rädda om vårt rykte? Vi har väl inget rykte? Borde man just därför vara extra försiktig i början för att ge ett gott första intryck?

   Jag tror på min senaste idé om mailinglista kanske framförallt för att brainstorma om såna saker utan allmänhetens insyn.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*