Annons

Sorgligt..

Att något liknande skulle hända även i Sverige snart var väl ingen högoddsare direkt. Heller inte att reaktionerna skulle bli som de nu blir…

Har inte sett nån förespråka större individuell frihet, däremot många som vill ha det motsatta. Stängda gränser, åsiktsregistrering och ”kriga tillbaka” är några av de genidrag som kommit fram. Med största sannolikhet kommer dagens händelse också leda (åtminstone på längre sikt) till grova inskränkningar på den redan lilla friheten individuella svenskar har, om än kanske inte att ens religiösa och politiska åsikter står i passet som nåt praktmongo föreslog.

Ilskan är stor över att ”de här människorna” kommer till Sverige och lever på ”svenskarnas skattepengar”. Där kan jag bara instämma. Att placera tusentals människor i passivitet och närmast som råttor i bur som får mat när de behöver och gå ut och röra sig lite när de behöver, utan minsta krav på motprestation eller möjligheter/motivation att själva försöka ”integrera sig” i samhället, det är inte ett recept på något annat än ren skit.

Att ”vi” (dvs svenska staten) skickar soldater till Afghanistan för att hjälpa amerikanerna ”bringa demokrati till landet” är knappast till fördel i den här frågan.

Sen att en del galna islamister förargas av yttrandefrihet (Lars Vilks) är svårt att göra något åt. Dock har jag väldigt svårt att tro att såna personer skulle söka sig till Det Fria Sverige där inte våld används på daglig basis för att politiker och lobbygrupper ska få sin vilja igenom.

Ett fritt land attraherar produktiva och vidsynta människor, inte självmordsbombare. Ett ofritt land gör det motsatta. You do the math.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*