Annons

Trevligt…

Nä, det är faktiskt inte det. Såna här klistermärken gör ingen nytta. Det enda som händer är att ”vanliga människor” ser den och gör kopplingen tegelsten+valsedel(=politik) -> anarki = våld.

Det behöver förstås inte vara nån som själv ser sig som anarkist som har satt upp det (troligare kommunist/syndikalist – de älskar våld), men kopplingen till anarkism gjorde t.o.m. jag. Om en anarkist tänker ”tegelsten = anarkist = usch”, vad ska då ”vanligt folk” tänka?

Om det nu är så att de ofredliga anarkisterna har tagit för mycket plats hittills, vad ska vi andra göra för att synas mer och särskilja oss från de våldsamma? Tja, en början kan förstås vara att synas överhuvudtaget, inte bara på internets utkanter… Men jag funderar även på om vi skulle behöva skaffa oss ett eget ”märke” att sprida omkring oss ”ute i verkligheten”. Alla är förstås inte lika nyfikna som jag, men nog skulle jag försöka ta reda på vad ett skumt märke som plötsligt syns överallt betyder. Kanske leder den sökningen till ett ställe med bra information som öppnar ögonen på någon som idag går runt och tror att alla anarkister vill stena poliser och bränna kapitalister.

2 kommentarer tillTrevligt…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*