Annons

Både roas och oroas

Det som roar är att situationen i Egypten visar hur svag en stat (även idag med relativt avancerade vapen på sin sida!) är om bara tillräckligt många människor ställer sig och tar kampen mot den. Det ger visst hopp måste jag erkänna.

Det som oroar är att det verkar ganska våldsamt och otrevligt överlag, och att det med 100% sannolikhet kommer sluta med att de egyptiska människorna styrs av ett annat gäng än det senaste. Skillnaden lär knappt vara märkbar. I värsta fall tycker nån militär höjdare att det vore bra att ta över och ordnar så att de stackars egyptierna får en militärkupp med tillhörande diktator på halsen. Det vore lite tråkigt.

En massa länkar:

DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*