Annons

Det kan jag svara på!

Arboga kommun ska nu försöka lista ut hur det kunde bli dubbelt så dyrt som beräknat att renovera det där huset jag skrev om tidigare i vintras.

Jag kan se flera alternativ. Det första och enklaste är att kommuner helt enkelt inte klarar av att hantera pengar. Det har vi sett alltför många gånger.

Det andra är att kalkylen kanske kunde vara ganska nära om de inhyrda entreprenörerna inte vetat att det var en kommun de jobbade för. Nu visste de det och saltade därför fakturorna generöst, eftersom de visste att ingen har något personligt ansvar för pengarna och därför bryr sig ingen om att något kanske är lite dyrare än väntat. Många bäckar små.

En tredje sak är att de som ville renovera och bygga gruppboende (nån politiker som gillar att fjäska för handikappade och ville fiska röster?) förstod att det skulle bli mycket större protester mot ett förslag på renovering för 12 miljoner än en renovering för 6 miljoner. Man valde helt enkelt att blåljuga i kalkylen för att få sin vilja igenom och tänkte ”den tiden den sorgen” om det faktum att det till slut skulle komma fram att det blir betydligt dyrare.

Det intressantaste skulle förstås vara den tredje varianten, speciellt om det skulle komma fram. Det troligaste är en kombination av nummer ett och två. Vi får väl se vad som kommer fram. Vet inte vad ”revisionen” betyder, men om det är en riktig revisionsfirma som ska kolla upp saken så kanske vi kan få fram sanningen. Är det bara en del av kommunens egen administrationsavdelning lär inkompetensen leda till att någon sanning aldrig kommer fram.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*