Annons

Frihetsextremisternas ”legal aid-insurance”…

Det här är inget jag orkar ta i med tång ens, än mindre starta upp, men det är något som behövs.

Så länge statisterna bestämmer (dvs inom överskådlig framtid) kommer frihetsaktivism involvera saker som är ”olagliga”. Sånt avskräcker. Kanske inte just olagligheten, eller ens själva grejen med att åka fast, men krånglet efteråt. Häkte, poliser som blir sura när man vägrar prata, rättegång, hitta nån försvarare som inte står på statens sida och sist men inte minst pengar för att betala böter.

Den sista jobbigheten kan lösas relativt lätt genom en försäkring i enkel form. Det som behövs är ett bankkonto som hanteras av ett par pålitliga personer, ett register (kanske block och penna…) och frivilliga givmilda människor. Den som känner att han eller hon kommer riskera att åka fast för något icke-våldsamt ”brott” det närmsta året betalar årsavgiften på sisådär 400kr. Om han sen döms att betala böter står försäkringen för pengarna minus en självrisk på kanske 200kr.
Det här kräver förstås ett visst startkapital och ett visst antal medverkande personer. Det skulle inte fungera 2010 eller 2011, troligen inte heller 2012. Men nån gång förhoppningsvis.

Självklart skulle vem som helst kunna donera ett mindre belopp i rent stöttande syfte, utan att bli försäkrade. Det skulle säkert bli den största finansieringskällan.

Ni ser att jag drömmer mig iväg till nån slags fantasivärld, men utan visioner, hur ska man veta åt vilket håll man ska gå?

2 kommentarer tillFrihetsextremisternas ”legal aid-insurance”…

  • Wrongdoer

    Jag tycker det låter som en skitbra idé! Finns det inte något libertarianskt nätverk här i Sverige som man kan använda för att kontakta potentiella aktivister? 🙂

    • Visst är det? =)

      Nja, skulle väl vara flashbacks ”liberalism och anarkokapitalism”-avdelning isåfall. Finns ingen direkt organisation inom det området tyvärr. Skulle behövas ibland.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*