Annons

HAX slår huvudet på spiken

Att någon döms för att ha tittat på tecknade bilder är något som borde leda till massprotester och kanske stormade regeringsbyggnader, och säkert hade gjort så för 50-100 år sedan – åtminstone i Frankrike eller nåt annat kul protestland.

Idag blir det väl mest en axelryckning från vanligt folk. De flesta verkar ha gett upp. Vi lever i en polisstat och det finns inget vi kan göra åt det. Det är BRA tycker nog många. Så länge de inte drabbas själva. Lyckligtvis är det inte många som verkligen drabbas ännu. Så byggs det upp.
Jag har hört, minns inte varifrån det kommer från början, men det är Mark i Free Talk Live som har sagt det några gånger, en illustrerande anekdot.

Följande är inte ordagrant…

”Först kom de efter judarna, och jag gjorde inget eftersom jag inte är jude. Sen kom de efter handikappade, och jag gjorde inget eftersom jag inte är handikappad. Sen kom de efter mig.”


Poängen är, låter du staten våldföra sig på vissa människor så kommer den till slut ge sig på dig. Om alla människor försvarade varandra från staten skulle den inte ta sig så stora friheter. Tänk på det nästa gång du säger ”det drabbar inte mig”.

SvD, DN

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*