Annons

Jahaja…

Nu lär det väl gnällas om vapenlagar som måste skärpas och det ena med det tredje.

Vapen dödar inte, det gör människor.

Att jag ogillar skjutningen behöver knappast påpekas, men jag vill ändå vara tydlig med det. Mitt politikerförakt går inte så långt att jag önskar livet av någon. Dessutom gör såna här skjutningar bara läget sämre för alla oss andra. Polisstaten välkomnar varje ursäkt för att höja ”säkerheten”, dvs övervakningen av befolkningen och inskränkningar av deras frihet.

Slåss med ord, slåss med förlöjliganden, slåss genom att agera utanför ”systemet”, slåss genom att så långt som möjligt undvika att betala för dem.

Men slå inte med kulor, krut, knivar eller sånt. Det vinner bara staten på.

På tal om ingenting, hur många är det som skjuts i huvudet varje dag? Är en politiker mer värd än någon annan? Värt att fundera på.

SvD, Ex, Ex, Ex, AB, AB, DN,

2 kommentarer tillJahaja…

 • Leif A

  Vapen dödar inte, det gör människor! (Med vapen,,,)

  Ja, nu blev det en höjdare som blev skjuten. Men alla andra som utsätts för detta pgr av rättigheten att bära vapen hör vi inte av.

  Det är som man säger om gangsters att om dom dödar, men bara varandra, så struntar vi i det. Då blir det förhoppningsvis färre sådana.

  Och att följa den amerikanska traditionen med sin vapenhistoria visar att det finns en inbyggd blockad hos dom som rättfärdigar detta.

  Och tänk att det är ”No smoking” men det går bra att ta med ett vapen in i baren,,,

  Nä, lite sunt förnuft hade kanske behövts även bland de som ”bestämmer”.

  • Vad ska vi göra med alla vapen då? Ska vi bygga en magisk maskin som suger in alla världens vapen och smälter ner dem?

   Min ståndpunkt är att nu existerar skjutvapen och då är det bättre att alla får ha än att bara vissa får ha (och en del har utan att de får).

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*