Annons

”kan tycka”-sjukan

”Jag kan tycka att….” har spritt sig som en löpeld de senaste ~5 åren, fast det verkar lyckligtvis ha minskat den senaste tiden så vitt jag har märkt.

Det hela grundar sig troligen i feghet. En rädsla för att ställas till svars för vad man tycker och tänker. Bara för att jag kan tycka något betyder inte det att jag verkligen gör det eller hur? Ett billigt trick som förstås vem som helst kan se igenom. ”Jag kan tycka” och ”jag tycker” är förstås precis samma sak, men det är fortfarande ett trick (förmodligen oftast undermedvetet) som bottnar i osäkerhet och en ovilja att stå för sina åsikter.

Jag retar mig på det och de gånger någon säger så till mig frågar jag oftast ”kan du tycka eller tycker du?” – och det är inte av en petig ordmärkar-anledning utan för att jag tycker att om man inte kan stå för sin åsikt kanske man borde byta ut den.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*