Annons

Kommunalt bygge = budgetkatastrof

Det felar ytterst sällan, så heller inte i det här fallet. Kommuner, landsting och övriga skattefinansierade inrättningar är ju rätt ökända för att samla upp bottenskrapet vad gäller kompetens, service-mind och andra bra saker.

Ett hyreshus här i Arboga har stått och förfallit under ett antal år, men i höstas hände saker: renovering! Jag har länge trott att det skulle bli ett snyggt och centralt hus med halvdyra bostadsrätter, men ack så fel jag hade. Det ska bli ett gruppboende för funktionshindrade. De första hyresgästerna har flyttat in och renoveringen är snart helt klar.

Kommunen hade räknat med att det skulle kosta ungefär 5.7 miljoner kronor.

Det har hittills kostat ca 10.8 miljoner.

Sisådär 90% dyrare än beräknat. Det får väl med kommunala mått ses som en framgång då kommunala projekt tenderar att bli minst dubbelt så dyra som de beräknats bli.

Jag är varken stolt eller nöjd över att med pistolen mot tinningen betala för bygget (eller för lönen åt den som räknade!) men nu är det som det är med den saken…

(Artikeln finns i pappersversionen av Arboga Tidning, jag hittar den inte på webbversionen…)

1 kommentar tillKommunalt bygge = budgetkatastrof

  • […] Sen gammalt – Idag Turbulensen har onekligen varit stor kring den kortlivade fastighetsförvaltningen. Tommy Ahlberg avlöstes av Björn Holmer som chef. Björn Holmer försvann också under året – intressant nog till en anställning hos L-J Bygg, den största leverantören i byggprojektet Gäddgården 1. […]

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*