Annons

Lägenhetsregister. Vad kommer härnäst?

Kanske bilregister? Oj, det har vi ju redan. Cykelregister kanske? Ja, det vore nog bra!

Magazin 24 skriver om det.
Skatteverket nöjer sig inte med att veta vilka som bor i en viss trappuppgång (folkbokföringen) utan vill veta exakt vilka som bor i varje lägenhet. För att kunna planera ”vårdplatser, vårdbehovet och hur många skolbänkar som behövs”. Och för den planeringen (kanske nån gammal sovjet-kommunist kan hjälpa skatteverket med planeringen, de lyckades ju verkligen bra med det) räcker det tydligen inte att veta vilket trapphus någon bor utan exakt lägenhet är tydligen viktigt.

Jag tänker slänga skatteverkets brev så fort det kommer och se hur långt man kan dra det hela. Tror knappast nåt händer mer än ett par ”påminnelser”, men vi får väl se. Har svårt att tro att det är straffbart, även om de påstår att det är ”obligatoriskt”.

Civil olydnad i all sin enkelhet. Nånstans måste man börja.

2 kommentarer tillLägenhetsregister. Vad kommer härnäst?

  • Persson

    Tänkte faktiskt göra detsamma men min, inte riktigt lika liberala, flickvän hann före och skickade även in min talong. Känns skönt att veta att någon står upp emot skatteverkets kontrollbehov nu när jag misslyckades med min civila olydnad..

    • Haha, ja jag håller frihetsfanan högt i det här fallet! 😉
      Förklarade (föreslog) igår för min, inte heller lika tokliberala, sambo att vi inte skulle skicka in den, och det accepterades utan problem. =)

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*