Annons

Sjukt

Ibland känns Sverige inte så hemskt ändå.

Filmen visar när Adam Mueller döms till två månaders fängelse för att ha pratat i rättssalen. Han sa nåt i still med ”You’re a fucking joke”, eftersom domaren är/var ett fucking joke. Hela historien finns på FreeKeene, inklusive film på när han begår sitt hemska brott som ger 60 dagars fängelse.

På tal om det var jag in en sväng på tingsrätten i Västerås igår och rekognoserade lite inför eventuella kommande tillfällen som (filmande) publik vid rättegång. Man måste tydligen gå in i samband med att själva rättegången startar, får inte smyga in i efterhand, och det känns ju ganska segt att behöva sitta där inne hela tiden. Dock lär jag väl få gå ut när/om min filmning (läs: livesändning) upptäcks. Kan ju alltid sluta vara diskret om det blir för tråkigt.

Frågan som fortfarande gnager och gör att jag hyser tvivel inför hela aktionen är om det kan leda till ”rättsliga påföljder”. Ska fråga på FB innan jag gör det, men kanske är det nån av mina läsare som vet hur det ligger till med lagarna i frågan? Filma i rättssal = utkastad? Böter? Förstört eller beslagtaget filmningsverktyg (mobil)?

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*