Annons

Skam på torra land…

Stora Enso fälls, anses ha ansvar för att en mekaniker dog i en olycka på ett av deras sågverk. Nu ska de betala… till STATEN!

Svenska staten får ersättning… Kan ni fatta?

Det här är EXAKT – EXAKT – samma sak som att en bonde får ersättning om nån kör ihjäl en av hans kor. En egendom som skulle generera inkomster för många år framöver har förstörts. Staten måste alltså få ersättning. Otroligt.

5 kommentarer tillSkam på torra land…

 • Ivan

  Vad skulle bötern annars gå till om inte till staten? Även om den går ”till Polisen” så blir det ju till staten eftersom staten sparar pengar på det, tänker jag

  Pengarna borde gå till offrets familj, menar jag

 • Persson

  Fast nu är det väl inte som så att staten får ersättning för förlorad skatteinkomst. Eftersom Stora Enso har begått ett fel/lagbrott måste de betala böter och bötesbelopp går väl alltid till staten. Eller?

  • Nej, det är förstås inte så det är formulerat. Förmodligen är det inte tänkt så heller, det var bara nåt jag tänkte och överdrev i stridens hetta. Det är förstås inte exakt samma sak. Däremot är det snarlikt.

   Om bötesbelopp alltid går till staten vet jag faktiskt inte, men så är det nog.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*