Annons

Skönt att inte vara fransyska

Det vore minst sagt pinsamt att bli inkvoterad på ett jobb nånstans. Jag skulle personligen inte alls känna mig särskilt stolt över att ha vunnit ett jobb (för jobb vinner man, dem får man inte) om jag visste att det överhuvudtaget finns en möjlighet att det bara är för att jag var ”minst dålig” av de tjejer/killar/invandrare/brunhåriga som sökte det.

Ett jobb ska man förstås ha för att man är bäst lämpad för just det jobbet, inte för att man råkar ha fått en viss genetisk eller etnisk fördel i DNA-lotteriet (visst, det kan förstås vara genetiska orsaker bakom ens lämplighet för ett jobb ändå (starka muskler, snabbtänkt hjärna, snyggt utseende bara för att nämna några som kan vara fördelar för vissa yrken) men jag hoppas ni fattar vad jag menar?).

Alternativt kan man få jobba nånstans för att man råkar känna eller vara släkt med chefen. Det är företaget som förlorar på att gå efter släktskap/vänskap snarare än kompetens.

En anledning som dock inte duger är att presidenten/statsministern och hans/hennes hejdukar i rakt nedstigande led (i botten finns polisen som mitt i gatan står) säger att en person av kön X eller hudfärg Y eller tidigare nationalitet Z eller hårfärg Å eller efternamn Ä eller blodgrupp Ö måste få det där jobbet. Annars

Hot, tvång och våld är statismens melodi, och den börjar bli tjatig nu. Jag tycker vi tar och byter skiva så snart som möjligt…

Förresten, visst är det fint att kvoterings-älskare har kommit på ordet ”positiv särbehandling”? Fråga dem som stängs ute på grund av kvotering hur positiv de tycker att särbehandlingen var…

1 kommentar tillSkönt att inte vara fransyska

  • Bo

    Feminismen har slagit klorna i Frankrike!

    Men vi har ju en form av kvotering i företag här hemma genom den nepotism som finns…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*