Annons

Vi ”representeras” av 349 fullständiga idioter

De har nämligen kommit på att alla som har en dator och till den behöver en hårddisk eller ett USB-minne borde (solidariskt!) betala en ”lön för ingenting” till sångare, dansare, författare, journalister m.fl.

Hur liten del av skatten som verkligen går till dem som ”officiellt” ska få stöldgodset kan vi bara spekulera i, men att det är mer än 50% känns otänkbart.

Ponera att den här ändringen hade gått till folkomröstning. Skulle den gå igenom tror ni?

Representativ demokrati är en bluff rakt igenom. Invånarna ”representeras” av personer som på intet vis är representativa för befolkningen. De representerar den politiska klassen, och deras vilja är ofta motsatt folkets vilja. De är också en väldigt mycket mindre grupp, men de har all makt när det kommer till lagar, skatter och liknande.
Representativ demokrati är minoritetens tyranni, men nästan alla tror att det är en smidig variant av folkstyre.
VAKNA!

Ett hett tips är förresten att ni alla uppsöker er favoritartists hemsida och mailar och/eller skriver i ev. gästbok och ber vederbörande protestera mot förändringen eller annars sluta ge finansiellt stöd till honom/henne/dem.

Och självklart, köp inte hårddiskar eller USB-minnen (eller brännbara CD-/DVD-skivor, men det är sen gammalt) från svenska handlare. Det finns en massa europeiska webshoppar som säljer sånt till samma pris eller billigare (nu lär det definitivt bli billigare!) och frakten varken kostar mer eller tar längre tid, oftast iaf.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*