Annons

Bakeri på hög hobbynivå

Det här har överhuvudtaget inget med liberalism, frihetslängtan, kampen mot staten eller något sånt att göra, men det är min blogg så jag skriver vad jag vill!

Ett bröd. Hembakt. Ikväll. Kvällsbakat bröd tenderar faktiskt att bli bättre än dagbakat. Förmodligen för att kvällsbak ofta är mer lustfyllt medan dagbak oftare görs ”för att vi måste ha bröd och orkar inte gå och köpa”.

Ikväll gjorde jag mitt bästa hittills. Därför vill jag beskriva det här. Jag har redan tröttat ut mina facebookvänner med tjat om mitt underbara bröd så den långa beskrivningen kommer här.

Luftigt och mjukt som ett moln, men samtidigt med viss tyngd och fasthet. Vitt som snö på insidan, gyllengult på utsidan. En perfekt struktur av lagom små luftbubblor, och blixtsnabb återfjädring om man klämmer ihop det. Smaken… Brödig, lite salt och med en svag men ändå tydlig gnutta olivolja. Nu ljummet. Om en liten stund rumstempererat och den magiska känslan av nybakt är för alltid borta.

Får försöka igen om ett par dagar. Tvivlar på att jag kommer lyckas så här bra igen den närmsta tiden.

Kanske var det inte helt off-topic ändå. Frihetskänslan i att baka sitt eget bröd är icke att förakta.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*