Annons

Hur man inte bör sköta en poliskonfrontation

Att plocka upp tillhyggen och veva mot poliserna leder sällan till något bra.

Filmen visar annars på ett fint sätt flera saker. Först och främst att hela samhällets organisation idag bygger på våld och att den som är starkast (går omkring beväpnade och många tillsammans) bestämmer över den som är svagast. Våga inte ställa dig och sälja saker utan att be om lov från der übermensch.

Den visar även på polisens inkompetens. Inte ens en så simpel sak som pepparspray klarar de av att hantera. Lägg märke till hur pinsamt dålig den ena polisen är i sina tafatta försök att spraya svamp-esten i ansiktet. Dessutom verkar de ha köpt in en pepparspray med riktigt dålig funktion. Den borde förstås ge en riktad stråle som träffar sitt mål flera meter bort, inte spridas för vinden en halvmeter från munstycket.

Om polisen kommer och bråkar, håll tyst, gör inget motstånd (men hjälp dem heller inte) och om möjligt se till att du eller någon annan filmar händelsen. Skulle nån polis använda omotiverat hårt våld mot dig och det inte är filmat så är du RÖKT. 0% chans att en polis döms mot sitt nekande och med bara ett eller ett par vittnen emot sig.

Se och ta lärdom:

3 kommentarer tillHur man inte bör sköta en poliskonfrontation

  • Eller det är snarare så man BORDE hantera poliskonfrontationer. Tänk dig om alla som har all rätt att försvara sig gjorde det och andra i närheten kom till dennes hjälp. Skulle verkligen polisen komma med kravallutrustning för minsta lilla rättighetskrönkning dom vill göra eller skulle dom skita i det?

    • Det kräver ju att det finns folk i närheten som är villiga att ta den smällen.. Blir väl en slags variant på ”fångarnas dilemma” (nu minns jag inte exakt hur det är) där alla förlorar extremt mycket om inte alla (eller väldigt många) andra väljer att hjälpa till, medan de inte förlorar speciellt mycket på att bara stå och titta på.

  • BradleyR

    En av grisarna fick smacka blod i munnen iaf, alltid något.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*