Annons

Kristdemokraternas största bidragsgivare?

SvD, SvD, DN

Ska vi våga dra till med att det är Swedish Match? Nja, allra störst är förmodligen pingströrelsen eller nån annan frikyrklig organisation, men strax därefter lär Swedish Match ligga med några miljoner sisådär.

Eller kanske är det bara Commendant Hägglund som har ett guldkantat avtal med S.M., kanske rentav privat med VD Lars Dahlgren?

Dahlgren kanske ”glömmer” ett kuvert med några tiotusentals kronor på Hägglunds kontor varje månad, eller tappar det på gatan utanför Hägglunds residens.

Att det skulle vara på något annat sätt kan väl inte ens den mest inbitne politiker-älskande kristdemokrat tro?

Göran Hägglund sitter i knät på Swedish Match. Inget som aldrig hänt förr förvisso men ändå lite pinsamt övertydligt i det här fallet. Stöttar man t.ex. flygbranschen (när gjorde en politiker det senast?) eller bilbranschen finns iaf ett par olika intressenter som skulle kunna ligga bakom. Snus… Nja, det finns liksom inte så många att välja mellan.

En köpt nolla/sociopat/politiker. (Välj ord, de betyder samma sak)

Som avslutning måste jag förstås påpeka det komiska i att Kristdemokraterna som är jätte-anti-drog-skenheliga och knappt vill tillåta alkohol (se min mailväxling med folkhälsoministern förra året) plötsligt ÄLSKAR en viss sorts drog och gärna vill att hela EU ska få använda (= missbruka på deras språk) den, medan det blir ramaskri från deras håll så fort nån föreslår att tillåta sånt som Nederländerna och Portugal tillåter.

3 kommentarer tillKristdemokraternas största bidragsgivare?

  • Visst är det lite komiskt att just Kristdemokraterna är de som går ut och slåss för snuset i EU, samtidigt som de vill begränsa alkoholkonsumtionen i Sverige.

    Tror det stämmer som Mållgan skrev, att Moderaterna får betalt av Swedish Match och sedan tvingar Hägglund att agera.

  • kenneth

    När det varit så mycket på tapetern om korrupta politiker så är det konstig att en politiker gör bort sig så totalt

  • Mållgan

    Visst är det Swedish Match som står bakom Hägglund brev till EU. Men Swedish Match har nog snarare betalt Moderaterna, och sedan har Reinfeldt tvingat Hägglund att agera för Swedish Match.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*