Annons

Lite smådumt sådär

Kan det bli annat än en fin lön när ens kompisar bestämmer hur mycket det ska bli och dessutom tar pengarna från andra människor?

Apropå kommunalrådet i Arboga och hans 6-procentiga löneökning 2011 mailade jag kommunen för att ta reda på vem som egentligen bestämmer hur mycket han ska ”få”. Det är kommunfullmäktige som beslutar sånt.

Kommunfullmäktiges majoritet, alltså de som bestämmer, till skillnad från minoriteten som får sitta och gläfsa emot i varje fråga men inte har något som helst att säga till om (känns väldigt onödigt att ens några andra än ”majoriteten” ö.h.t. kommer på mötena) är alltså de som i praktiken bestämmer hur mycket kommunstyrelsens ordförande ska få i lön.

Kommunstyrelsens ordförande är ledare för ”majoriteten”.

Vill man fjäska lite för sin ledare är det alltså ett bra sätt att göra det genom att förespråka en hög lön för honom.

Eftersom de flesta antagligen känner honom ganska väl och träffar honom privat ibland är det kanske inte så lätt att våga sänka eller ens hålla hans lön oförändrad.

Ibland kan man undra om vi bor i Sovjetunionen.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*