Annons

Dagens clown

För en gångs skull är det inte en riksdagspolitiker som är dagens clown utan en lokalpolitiker! Jag tänkte att det kan vara skoj att blanda in en sån joker i leken ibland för omväxlings skull.

Mina damer och herrar, låt mig presentera… Olle Ytterberg! Kommunstyrelsens ordförande i Arboga.

Han gillar att bestämma över folk. Dessutom tycker han att vi ska ha VÄLDIGT jättehöga skatter istället för bara jättehöga. Därför är han socialdemokrat. Svensk politiks svar på den klassiska curlingmamman som gärna vill göra ALLT åt vanligt folk istället för att låta dem göra saker själva.
Olles kompisar hade omröstning i höstas. De tyckte att Olle hade varit jättejätteduktig senaste tiden och borde få jättejättemycket lön istället för bara jättemycket. Då blev Olle glad. Men också ledsen. Han vill egentligen inte vara höginkomsttagare. ”Tur att jag är socialdemokrat” tänker Olle. ”Då är jag i alla fall Arbetare och inte nån äcklig Borgare”. Han är storsint nog att ta på sig den tunga bördan att vara höginkomsttagare, för det är ju faktiskt så att man blir det om man är kommunstyrelsens ordförande. Dessutom vore det ofint att tacka nej nu när kompisarna varit så generösa. ”Vem kan säga nej till ett majoritetsbeslut? Inte en socialdemokrat i alla fall”, tänker Olle för sig själv när han läser sitt lönebesked varje kväll. ”Man vill ju inte framstå som odemokratisk”.

Olle Ytterberg

Rykten gör gällande att Olle var påverkad av någon slags drog vid fototillfället (läkare som sett bilden har reagerat på hans enorma pupiller!), men det kan inte bekräftas.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*