Annons

Know your rights!

Det är alltid bra att lära sig vad man egentligen får och inte får göra, om man nu är rädd för att bryta mot lagen (vilket väl får ses som väldigt rationellt).

Nyheter24 hjälper till att kanske sprida lite mer kunskap och mod bland folket genom ett par bra artiklar.

Jag kan ha en lite för ”aggressiv” inställning, men jag tycker faktiskt att man ska dra fram kameran så fort man ö.h.t. ser en polis, och rikta den mot honom eller henne. I värsta fall kanske det betraktas som hotfullt att du går runt och filmar/fotograferar poliser, men som jag ser det kan det enbart komma fördelar i långa loppet om allt fler filmar polisen.

  • De kommer räkna med att någon filmar vid ingripanden, vilket bör leda till mindre övervåld även vid de tillfällen när ingen filmar.
  • De som ev. ser filmandet som något läskigt i början kommer till slut att acceptera det.
  • Ju fler som filmar desto större chans att poliserna INTE lyckas ta bort alla filmer även om de gör som ”tunnelbanepoliserna”.

Ett tips: USTREAM! Livesändningar går inte att ta bort. Det du streamat sparas dessutom på deras servrar så även om mobilen beslagtas stjäls av poliserna kan de inte ta bort den!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*