Annons

Man, Economy and State

Murray Rothbards stora verk har jag precis bestämt mig för att ta tag i nu (över 1400 sidor så vitt jag förstått – det här kommer ta en stund).

Jag har nämligen hittat det finfina Android-programmet (med det något fula namnet) Laputa. Ett program för att läsa eböcker i epub-format. Det går att ställa in textstorleken precis som man vill vilket gör att det går att hålla mobilen på lagom avstånd istället för att få blodproppar i armarna av att hålla upp skärmen 15cm från ögonen som annars kan hända, och detta utan att behöva scrolla. Textflödet anpassar sig helt enkelt så att skärmen precis fylls. Mycket bra. Väldigt skönt sätt att läsa böcker jämfört med att ha en vanlig (tung) bok.

Jag har även laddat ner en massa andra böcker från mises.org, t.ex. Human Action och Bureaucracy av von Mises och Chaos Theory av Bob Murphy. Vet inte om jag kommer läsa alla, t.ex. verkar Human Action bli överflödig efter Man, Economy and State, men vi får väl se. Jag har bestämt mig för att verkligen grotta ner mig i österrikisk ekonomi en gång för alla. Har visserligen lyssnat igenom en hel del föreläsningar av Rothbard m.fl. men en bok känns ändå mer ”riktig” på nåt sätt.

Förresten läste jag I, Pencil igår kväll och imorse. Väldigt kort och säkert en bra text att skicka till ”ofrälsta”.

2 kommentarer tillMan, Economy and State

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*