Annons

Privatisering skulle göra susen

(DN)
Tänk er en uppstyckning och utförsäljning av haven!

Tänk er ett fiskeföretag som äger 100 kvadratkilometer hav och får fiska precis hur mycket de vill där. Tänk er också att det skulle vara ett seriöst företag som vill tjäna pengar och leva vidare på lång sikt.

Risken för att de skulle dra upp varenda fiskusling inom de där 100 kvadratkilometerna under det första året är 0. Likaså att de inte skulle skydda sitt område från att tjuvfiskare smyger in och plockar av ”deras” fiskar. När alla fiskebåtar har motivation till att ”spara” på fisken för att säkra en konstant tillgång skulle fiskeindustrin se helt annorlunda ut.

Att fiska sönder bestånden skulle bli något vi bara fick se i historieböckerna.

Tyvärr har ju privatisering blivit närmast en svordom i dagens förenade europeiska socialiststater. Istället ska man ta till kvoter och förbud mot att kasta tillbaks fiskar i havet. Förbud och regleringar är det enda som en del människor förstår. De är äckliga. Och jag vill helst inte ens tänka på dem. Tyvärr förpestar de mitt liv genom sina regleringar och tvingar mig därmed att ägna dem både en och två tankar om dan.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*