Annons

Till: Skatteverkets servicejour

Fråga:
Hej!

Jag beställde nyligen en resa från Stockholm till London och tillbaks. Skatterna på biljetterna var inte mindre än 215% av själva biljettpriset!
Är det möjligt eller har flygbolaget/resebyrån skrivit så för att själva biljetterna ska se billiga ut? Har svårt att se vad de skulle vinna på det eftersom det pris jag får betala ändå blir samma.

Om det verkligen stämmer, hur kan det bli så? 215% låter inte som en ok skattesats.

En sidofråga:
Tycker du som jobbar på skatteverket att det känns bra att jobba med att stjäla folks pengar? Eller ser du det som att skatter på något sätt är ”frivilliga”? Jag vet att du som läser det här är en människa och därför förmodligen har förmåga att känna skam över att hjälpa till med något så förkastligt som att stjäla. Intalar du dig själv att det är ok? Betalar man inte skatt straffas man – betalar man inte ”avgift” till Bandidos straffas man – var finns skillnaden?

Bör jag lämna den stackars skatteverksarbetaren i fred? Eller är det ok att ifrågasätta folks yrkesval? Det är trots allt inte så kul att gå arbetslös heller.

1 kommentar tillTill: Skatteverkets servicejour

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*