Annons

V vill stoppa privatisering av mat

(Vänsterpartiet har missat en viktig sak! Om vården inte bör privatiseras eftersom den är viktig för människor, då borde det vara ännu viktigare att inte maten privatiseras. Rättade därför till det felet.)

Vänsterpartiet vill stoppa den fortsatta privatiseringen av maten. I en kampanj för ”Världens bästa mat” varnar partiet för att ”privatiseringen av den svenska maten skapar enorma problem inom matdistributionen”.

Privatiseringen minskar demokrati och insyn och ökar risken för felprioritering inom mattillverkningen, varnar partiet. Roten till detta sägs vara att matproducenterna jagar allt större vinster. V vill därför begränsa vinsten som drivkraft inom mattillverkningen.

Vänsterpartiet vill riva upp lagen om valfrihet (LOV) och skärpa lagen om skatteflykt. Enligt V fifflar riskkapitalbolagen som äger de privata mattillverkarna med räntekostnader och ränteinkomster för att undvika att betala skatt och stora belopp försvinner till skatteparadis. Partiet varnar också för ökningen av de privata matbutikerna, eftersom det enligt V riskerar att urholka den solidariska finansieringen av maten.

Ursprunglig artikel (med samma grundbudskap): SvD

2 kommentarer tillV vill stoppa privatisering av mat

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*