Annons

Barnen? Ja, de är väl i skolan och lär sig saker? Vadårå?

Många föräldrar orkar inte bry sig om hur det går för barnen i skolan. De verkar se skolan som nån magisk byggnad dit man skickar barnen och så lär de sig saker automatiskt där inne, sen kommer de hem.

Min sambo (hädanefter benämnd Ida) håller på att bli lärare och spenderade några veckor (verksamhetsförlagd utbildning = VFU) i en skola här i stan för ett tag sen. Det var tid för utvecklingssamtal under den perioden. Före utvecklingssamtalet hade föräldrarna i uppgift att läsa igenom barnets ”individuella utvecklingsplan” för att se hur det gått för barnet den senaste tiden. Detta för att läraren ska slippa ödsla tid på att ge en ”lägesrapport” utan att samtalet ska handla om nu och framtiden.

Av 24 föräldrapar i den klass där Ida hade VFU var det bara 2 (TVÅ!) som valde att offra ett par minuter av sitt liv på att läsa igenom den individuella utvecklingsplanen för sitt eget barn i förväg. Engagerade föräldrar minsann.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*