Annons

Första gången jag ”hittar” en civilpolisbil

Poliserna i Västmanland verkar antingen

  1. inte bry sig om att civilbilarna ska förbli någorlunda ”hemliga” eller
  2. inte vara speciellt smarta.

Jag tror inte de är dumma, därför lutar det åt att de helt enkelt inte bryr sig om civilbilarna är okända eller inte, vilket leder till frågan ”varför ens ha civilbilar”?

Anledningen till att jag drar den slutsatsen är följande: utanför polisstationen i Arboga finns ett ”torg” (Järntorget = i praktiken en stor parkeringsplats av kullersten) där det nyss fanns ungefär 10-15 lediga platser. Civilbilen parkerades ändå på en av de två platser som är reserverade för polisen. Smart.

Trodde först inte att det var nån polisbil eftersom den bara hade en vanlig sketen antenn på taket (nu i efterhand upptäckte jag den lilla diskreta antennen som sitter vid bakre sidorutan), men bilregistret säger att det är en polisbil, så det är väl lika bra att lita på det.

Polisbil


PS.

Jag lägger förstås in bilen på Civilbilar.se! Föreslår att du också gör det om du själv stöter på en civilpolisbil nån gång.
DS.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*