Annons

VISSA prostituerade är brottsoffer

Dvs inte alla. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/prostituerade-ar-brottsoffer_6077511.svd

Det finns såna som frivilligt säljer sina sexuella tjänster. Tro’t eller ej.

Feministernas utspel motiveras på ett kul sätt. De vars tjänster köps är offer på grund av att köparen begår en olaglig handling i samband med affären.

Underförstått: i länder där det är lagligt att t.ex. våldta sin fru eller slå sina barn är dessa barn eller fruar inga brottsoffer. Vilket väl rent juridiskt är sant, men knappast på något annat sätt.

Den som utsätts för våld (mot sin vilja – en boxare som får stryk i ringen är t.ex. undantagen) eller tvång är per automatik ett brottsoffer.
Den som frivilligt kommer överens med någon annan om att de två tillsammans ska göra X, oavsett om X har med sex att göra eller något annat, och oavsett om det är pengar inblandade eller ej, är dock inte något brottsoffer. Det är helt enkelt orimligt att frivilliga överenskommelser ibland är brott och ibland inte.

Att Gudrun Schyman inte kan förstå att någon frivilligt kan erbjuda sexuella tjänster mot betalning (hon själv lär knappast vara aktuell för något sådant ändå) betyder som vanligt inte att det är omöjligt.

2 kommentarer tillVISSA prostituerade är brottsoffer

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*