Annons

Bin Laden-grejen…

Den amerikanska regeringen klappar sig själva på axeln och berättar hur duktiga de varit. Det brukar betyda att man ska ta det som sägs med en nypa salt.


Bin
Ladin är säkert död. Eller åtminstone tillfångatagen. Tror han kan göra större nytta som tortyroffer än som död, så därför tror jag mer på det sistnämnda. Men han är säkert död när amerikanerna är klara med honom, så på sätt och vis är det väl sant i vilket fall som helst.

Sen kan man ju undra om han dödades nyligen eller för länge sen. Han skulle lika gärna kunna blivit fångad/dödad för flera år sen och sparad till ett lämpligt tillfälle. T.ex. när den amerikanska regeringen har alltför lågt stöd från folket. En död bin Ladin ger automatiskt stöd från en massa republikaner. Att påminna om varför ”de” (och ”vi”!) krigar i Afghanistan lär vara bra för patriotismen också. Och är det något en regering älskar är det patriotism och nationalism.

Vi
ska heller inte glömma att regeringen nu får flera dagars eller kanske t.o.m. veckors andrum där de kan göra nästan vad de vill utan att nån kommer bry sig om det. Ett perfekt tillfälle för en ny lag att slinka igenom eller så. Just sayin’.

Och nu då?

Att ha bin Ladins huvud på ett fat är förstås en viktig symbolisk grej för den amerikanska staten, och kanske en del andra. Men vad gör det för skillnad egentligen?

Ingen alls.

Kriget mot terrorismen” kommer fortsätta tills västvärldens alla stater kollapsat, och det kan nog dröja länge. ”Terrorister” (dvs frihetskämpar) kommer nämligen alltid att finnas. Så länge USA och deras lilla gäng fortsätter terrorisera mellanösterns människor kommer mellanösterns människor vilja, och ibland lyckas, slå tillbaks lite grann. Det är en cirkel som bara kan brytas om någon av sidorna (eller båda) väljer att sluta med våldet, och hur troligt känns det tycker ni?

, bin Ladins död kommer inte göra nån skillnad. Det är nog snarare skönt för Obamas gäng att inte ha en speciell måltavla att sikta på längre (tror iofs inte att de siktat på bin Ladin ö.h.t., isåfall hade de träffat långt tidigare) utan att mer kunna peppra runt lite hur som helst.

PS.
Barack Obama sa så här i ett tal: ”USA har genomfört en operation som dödat Usama bin Ladin, al-Qaidas ledare, en terrorist som låg bakom mordet på tusentals oskyldiga män, kvinnor och barn”.
Byt plats på USA och al-Qaida och byt ut Usama bin Ladin mot Barack Obama/George W. Bush och fundera på om det vore någon egentlig skillnad.
DS.

SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN

1 kommentar tillBin Laden-grejen…

  • Hjälp till å sprid dessa länkar:

    [Borttagna av Niklas]

    Jag är kluven till ”konspirationsteori-rörelsen”. Å ena sidan är det positivt med kritik mot alla regeringar, men ofta blir det bara för snurrigt. Dessutom har jag ingen lust att börja tillåta kommentarer fyllda av tiotals länkar.

    Den som är konspiratoriskt lagd kan kolla på bloggen via ditt namn, och därifrån nå (antar jag) de flesta av de länkar du skrev i kommentaren. Hoppas du förstår att jag inte vill ha kommentarer med bara länkar och inte tror jag är nån slags censurist.. 🙂

    //Niklas W (admin)

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*