Annons

Fattar inte…

Varför är det inte ok att sätta vilket utgångspris man vill och sen låta folk bjuda så mycket de tycker att varan är värd? Folk gör det hela tiden på tradera. Och så har gjorts i århundraden(?) på auktioner runt om i världen. Varför är det så mycket värre att göra så med hus? Kan nån förklara?

1 kommentar tillFattar inte…

  • Man kan ju alltid tänka sig att Fastighetsmäklarnämndens mål är just vad de uppnår genom sitt agerande. Och vad de uppnår kommer troligtvis vara att dessa företag får sätta ett högre utgångspris i framtiden. Detta torde i sin tur innebära att färre personer går och bjuder på deras hus, vilket ger företagen lägre vinst, men än viktigare är nog att de som nu inte bjuder på dessa hus går iväg och bjuder på andra eller skaffar hyresrätt.

    Sett utifrån det perspektivet är nämnden ett konkurrenshinder och hjälper de bostadsföretag som har marknadsföringsfördel på annat sätt än genom att komma med lockpriser.

    Det här är kanske inte vad som gett impulsen till skapandet av nämnden, utan det kan ju vara så att de bara klantar sig.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*